zaterdag 20 november 2010

Ami schets


Vandaag even de auto langs de kant gezet om deze Ami, die ik al zo lang wil tekenen, eens te schetsen. Nou, hij lijkt in ieder geval. Het is de Citroën Ami 6 Break.

maandag 15 november 2010

portret


Wat ik ook graag blijf doen is deze vrij snelle schetsen. Nou ja snel, ik maak ze in een minuut of 20. Ik blijf ze erg ok vinden.

Naakt 1


Een naakt schilderen lijkt me een nieuwe uitdaging. En dan vooral het abstractere naakt. Met hoe weinig kan ik iets neerzetten. Weinig kleur, weinig vorm, eenvoudige snelle kwaststreken. Zoveel mogelijk suggereren.
Misschien nog iets expressiever, en wat kleur toegevoegd om het wat spannender te maken. Haha, alsof een naakt al niet spannend genoeg is.
De achtergrond is te opdringerig en doet alleen maar af aan het 'object'.
Ik ga er nog één proberen met een witte achtergrond.
Hier komt het lichaam veel beter tot haar recht. Ik ga eens kijken of ik deze benadering kan vasthouden.

zondag 7 november 2010

Licht of donker


Ik blijf maar heen en weer zwabberen wat onderwerp betreft, maar ik blijf me prettig verbazen over dingen die ik mooi vind.

woensdag 3 november 2010

Herfst Landgoed Clingendael


En nog maar één. Ik dacht altijd dat de herfst verschrikkelijk was, maar het is niet de herfst, het is de aankondiging van de winter. De herfst zelf is gewoon mooi, maar het idee dat het straks koud wordt en donker is niet fijn. Het is dus het psychologische effect.