zondag 31 januari 2010

tennisballen en milieu


Tot mijn 44 heb ik getennist. Ja, zo kom je nog eens wat te weten. En als de ballen niet goed genoeg meer waren om mee te spelen, dan verzamelde ik ze in een plastic tas. Af en toe kom ik die ballen tegen en denk ik 'wat moet ik er mee?'. Milieutechnisch een hoop rubber (of wat is het?) weggooien vind ik lastig. Misschien is er nog wel een soort van tweede gebruik voor. Ik weet geen inzamelpunt voor tennisballen zodat ze op een goede manier worden afgevoerd of gerecycled. Dus heb ik ze op Marktplaats gezet. Nou in een week tijd had ik bijna 10 reacties. Van een tennisleraar in Amsterdam die met kansloze jongeren tennist tot hondenbezitters. Nou Yvette zou ze komen ophalen. En ja hoor Yvette kwam ze halen, voor de hond. Ik vroeg wat je met 40 ballen moet voor de hond? Hoe lang doe je daar niet mee? Nou, nog geen half jaar zei ze. Sommige mensen betaald ze 25 cent per bal. Ja zei ze, ik woon buiten, en dan raakt er nogal eens een bal kwijt. Toen dacht ik, daar gaat mijn hele milieu-overweging. Al mijn 40 ballen komen dus gewoon in het weiland, de bosjes en de bossen terecht. Oh, had ik ze nu maar gewoon in de vuilnisbak gegooid, dan waren ze verbrand en met een lagere milieubelasting opgeruimd. Zo pakt je goeie gedrag dan toch verkeerd uit.

donderdag 28 januari 2010


De verhoudingen zijn nog net niet helemaal goed, maar ik vind 'm al weer veel beter dan mijn eerdere zelfportretten. Almost got the proportions right, but it's so much better than the selfportaits before.

dinsdag 26 januari 2010

Tweede olieverfschilderij


Wat een heerlijk spul is dat olieverf. Lekker nat-in-nat werken, en je kunt kleiner werken dan met acryl. Meteen maar weer Rebecca geprobeerd. Nou, niet slecht. Ik hoor het morgen wel van haar wat ze er zelf van vindt.

Eerste olieverfschilderij


En dit is 'm dan, m'n eerste probeersel, mijn bijna lege fles Menard cognac.

Olieverfsetje gekocht


Ja ik wil het dan wel eens weten, hoe het is om met olieverf te schilderen, dus ik heb mijzelf een beginnersetje aangeschaft. Dat kostte me € 8,50.

zondag 24 januari 2010



Gisteren presenteerde Paula Udondek 'Den Haag en handicap' in het Atrium van het stadhuis van Den Haag. Ze had even daarvoor de band Torarica geïnterviewd die daar optrad. Torarica oefent in één van mijn oefenruimtes. Tsjonge, wat ben ik blij met een foto van Paula.

donderdag 21 januari 2010


Ik weet nog niet waarom, maar ik vind het een mooi beeld. Afgelopen zondag gefotografeerd.

maandag 18 januari 2010

Videobanden digitaliseren

Dit probleem herken je wel. Bijna allemaal hebben we veel videobanden met TV-fragmenten of uitzendingen die we eigenlijk willen bewaren, maar het zijn er zo veel. En hoe moet het. De tijd gaat maar verder en je weet dat je over 10 jaar geen werkende videorecorder meer hebt, en dan zou je het allemaal kwijt zijn, tenzij je nu aan het digitaliseren slaat. Wel, ik heb zo'n 100 videobanden waar op iedere band wel iets waardevols staat: U2-concerten, North Sea Jazz met Marcus Miller, met The Roots, een tennisfinale met Andre Agassi etc.
Nou, ik ben begonnen. Ik heb een EYE-TV Hybrid gekocht, aangesloten op de videorecorder en de USB-ingang van m'n Mac en opnemen maar. Een uur video is ongeveer 3 Gb, dus waar ik dat dan weer moet laten is het volgende probleem.


donderdag 14 januari 2010

Stevie Wonder


Tijdens de TV-uitzending van de 25-th anniversary van de Rock&Roll Hall of Fame heb ik 'm getekend. Stevie helemaal in tranen tijdens een Michael Jackson liedje.

zondag 10 januari 2010

Koffiemoment tussen het studeren door


Een week heb ik er aan gewerkt en ik ben erg tevreden. Na anderhalf jaar schilderen lukt het me toch maar mooi om een beetje behoorlijk portret te schilderen. Ik ben benieuwd hoe ik het doe als ik weer een jaar verder ben.

donderdag 7 januari 2010

Jeroen Pauw


Een beetje jonger dan de werkelijkheid, maar hij zal er best wel blij mee zijn.

dinsdag 5 januari 2010

maandag 4 januari 2010

Nieuwjaarsduik, ice...ice..baby


Rebecca deed mee aan de nieuwjaarsduik in Scheveningen, samen met Arieke en Rick. Arieke en Rebecca wilden proberen om in de krant te komen of op TV. Daarvoor hadden ze zich vanwege de kou uitgedost als ijsblokje. Het is dus gelukt, ze staan in de Telegraaf van 2 januari.

zaterdag 2 januari 2010


Vanochtend was dit mijn uitzicht vanuit mijn kantoor. En zo is het iedere dag anders. My beautiful sight from my office in Bacinol. The ice covered with snow was breaking, which gave a surrealistic effect.

vrijdag 1 januari 2010

Het jaar van de hoed


Het was natuurlijk het jaar van de hoed, het jaar dat Michael Jackson overleed. Een eerbetoon. Vanmiddag op de valreep naar de tentoonstelling van Sally Man geweest. Eén van haar beroemdste portretten op de achtergrond.

Ja, ook ik heb in de rij gestaan voor oliebollen, op het Regentesseplein in Den Haag. Mooie traditie toch. En ieder jaar koop ik minder oliebollen, en ieder jaar houden we over.